Demineralize peynir altı suyu (DEMI)
Demineralize edilmiş süt tozu (DEMI), sıvı tatlı peynir altı suyundan bazı minerallerin çıkarılmasıyla üretilir. Amaçlara bağlı olarak birçok teknik bir arada kullanılır: İyon değişimi, elektrodiyaliz, ultrafiltrasyon, mikrofiltrasyon veya nanofiltrasyon.
Foodcom S.A., aşağıdaki gereksinimlere göre geniş bir demineralize toz yelpazesi sunmaktadır:
- %20 demineralize süt tozu - aşırı tuzlu bir tat olmadan harika bir dolgu maddesi,
- %40, %50 demineralize süt tozu - çikolata ve hamur işleri üretimi için en popüler olanlar,
- %70 demineralize süt tozu,
- %90 demineralize süt tozu.
Demineralize süt tozu (%90 demineralizasyon) genellikle süt bazlı bebek mamalarının üretiminde kullanılır. Anne sütüne daha yakın bir bileşim elde edilmesini sağlar.